Zajrzyjmy w głąb jajka – wszystko (prawie) o jakości handlowej jaj

Numer: 
774

W trakcie lekcji pokazowej uczestnicy zapoznają się z podstawowymi informacjami na temat znakowania i jakości handlowej jaj. Poznają domowe i laboratoryjne metody oceny jakości jaj. Poznają urządzenia laboratoryjne wykorzystywane w ocenia jakości jaj. W trakcie warsztatów uczestnicy samodzielnie badają jakość jaj i zapoznają się ze zmianami zachodzącymi w jajach w trakcie przechowywania.

Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
środa, 28 Września, 2022 - 09:00
Czas trwania: 
120 minut
Opis skrócony: 
Uczestnicy zapoznają się z informacjami na temat znakowania i jakości handlowej jaj. Samodzielnie badają jakość jaj i zapoznają się ze zmianami zachodzącymi w jajach w trakcie przechowywania.
dr hab. inż.
Dorota
Pietrzak
dr hab. inż.
Lech
Adamczak
dr hab. inż.
Aneta
Cegiełka
dr hab. inż.
Marta
Chmiel
dr hab. inż.
Krzysztof
Dasiewicz
dr hab. inż.
Tomasz
Florowski
mgr inż.
Iwona
Szymańska
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki