Żywność o obniżonej kaloryczności: czy może być obietnicą smukłej sylwetki?
Numer:
761
Podczas zajęć o charakterze seminaryjnym omówione będą sposoby obniżenia wartości energetycznej żywności oznaczonej jako „żywność o obniżonej wartości energetycznej”. Spróbujemy policzyć, jaki jest rzeczywisty zysk ze spożywania właśnie tego rodzaju żywności. Wskazane będą proste zasady warunkujące wartość energetyczną i sposoby jej modyfikowania w warunkach domowych.
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 27 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Omówienie sposobów obniżenia wartości energetycznej żywności oznaczonej jako „żywność o obniżonej wartości energetycznej”. Obliczanie jaki jest rzeczywisty zysk ze spożywania takiej żywności.
Organizator:
dr hab. inż.
Dorota
Nowak
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: