Żywność o obniżonej kaloryczności: czy może być obietnicą smukłej sylwetki?

Numer: 
761

Podczas zajęć o charakterze seminaryjnym omówione będą sposoby obniżenia wartości energetycznej żywności oznaczonej jako „żywność o obniżonej wartości energetycznej”. Spróbujemy policzyć, jaki jest rzeczywisty zysk ze spożywania właśnie tego rodzaju żywności. Wskazane będą proste zasady warunkujące wartość energetyczną i sposoby jej modyfikowania w warunkach domowych.

Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
wtorek, 27 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Omówienie sposobów obniżenia wartości energetycznej żywności oznaczonej jako „żywność o obniżonej wartości energetycznej”. Obliczanie jaki jest rzeczywisty zysk ze spożywania takiej żywności.
dr hab. inż.
Dorota
Nowak
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki