Wielki świat mikroorganizmów
Numer:
620
Czy wiesz, jak wyglądają drożdże i pleśnie? Czy gołym okiem można zobaczyć bakterie? Jakie znaczenie w życiu człowieka mają drobnoustroje? W czasie zajęć dowiemy się, czy należy się ich raczej obawiać czy też można je np. zjeść. Odpowiedzi na te i wiele innych pytań związanych z mikrobiologią, udzielimy w czasie naszego warsztatu. Będzie również możliwość obejrzenia drobnoustrojów rosnących w probówkach, na płytkach i pod mikroskopem (preparaty mikroskopowe).
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 26 Września, 2023 - 12:00
wtorek, 26 Września, 2023 - 13:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Wstęp dotyczący drobnoustrojów, z którymi spotykamy się każdego dnia. Wzrost drobnoustrojów na podłożach oraz w produktach spożywczych. Mikroorganizmy oglądane w preparatach pod mikroskopem.
dr hab. inż.
Edyta
Lipińska
dr hab. inż.
Elżbieta
Hać-Szymańczuk
dr hab. inż.
Marek
Kieliszek
dr
Kamil
Piwowarek
mgr inż.
Dominika
Popielarz
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
budynek nr 32 (tzw. zielony budynek), piętro I
Stacjonarne
Ocena: