Gen - jak go ugryźć?
Numer:
239
Celem warsztatów jest zapoznanie uczestników z pracą w laboratorium badawczym oraz z niektórymi metodami biologii molekularnej wykorzystywanymi w badaniu genów. Uczestnicy dowiedzą się, co to jest plazmid, enzymy restrykcyjne, klonowanie genów, oraz że niepozorne drożdże piekarnicze są doskonałym obiektem eksperymentalnym. Podczas warsztatów uczestnicy przeprowadzą także eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.
Termin:
sobota, 22 Września, 2018 - 11:00
niedziela, 23 Września, 2018 - 11:00
Czas trwania:
120 minut
Opis skrócony:
Uczestnicy zapoznają się z pracą w laboratorium badawczym oraz z niektórymi metodami biologii molekularnej, a także przeprowadzą eksperyment z wykorzystaniem trawienia enzymami restrykcyjnymi.
Dodatkowe informacje:
Zapisy: a.jurkiewicz20@ibb.waw.pl (w temacie proszę o wpisanie "Festiwal Nauki")
Liczba miejsc: 15
Wiek uczestników: 15-19 lat
Organizator:
Wykonawca
mgr
Aneta
Jurkiewicz
Wykonawca
mgr
Ewa
Leśniewska
Wykonawca
mgr
Izabela
Rudzińska
Wykonawca
mgr
Monika
Wiśniewska
Miejsce spotkania:
ul. Pawińskiego 5a
02-106 Warszawa
blok A, pok. 211