Azotany w przetwórstwie mięsa - zdrowo czy różowo?
Numer:
752
Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje dodatkowe powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa. Zgodnie z nomenklaturą zaliczane są do grupy substancji konserwujących. Jednak ich właściwości nie ograniczają się jedynie do działania utrwalającego.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
poniedziałek, 20 Września, 2021 - 09:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa jako substancje konserwujące. Jednak ich właściwości nie ograniczają się jedynie do działania utrwalającego.
dr hab. inż.
Krzysztof
Dasiewicz
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159C
02-787 Warszawa
piętro II
Stacjonarne
Ocena: