Azotany w przetwórstwie mięsa - zdrowo czy różowo?

Numer: 
752

Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje dodatkowe powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa. Zgodnie z nomenklaturą zaliczane są do grupy substancji konserwujących. Jednak ich właściwości nie ograniczają się jedynie do działania utrwalającego.

Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
poniedziałek, 20 Września, 2021 - 09:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa jako substancje konserwujące. Jednak ich właściwości nie ograniczają się jedynie do działania utrwalającego.
dr hab. inż.
Krzysztof
Dasiewicz
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-787 Warszawa
piętro II
Stacjonarne