Czy wiemy, w czym jemy?

Numer: 
710

Omówienie podstawowych opakowań do żywności i ich właściwości w odniesieniu do bezpiecznego ich stosowania. Najczęstsze błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością tj. patelnie, tworzywa sztuczne, opakowania do żywności itp. Refleksja dot. tego, jak świat wyglądałby bez opakowań oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w pakowaniu żywności.

Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
piątek, 24 Września, 2021 - 12:00
Czas trwania: 
75 minut
Opis skrócony: 
Podstawowe opakowania do żywności i ich właściwości. Błędy konsumentów w stosowaniu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością. Jak świat wyglądałby bez opakowań?
dr hab. inż.
Małgorzata
Nowacka
mgr
Katarzyna
Rybak
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Jeżeli sytuacja epidemiczna na to pozwoli, lekcja odbędzie się stacjonarnie w budynku SGGW (piętro 1). W przeciwnym razie zapraszamy na spotkanie na żywo za pośrednictwem Internetu.
Online
Stacjonarne