Azotany w przetwórstwie mięsa - zdrowo czy różowo?

Numer: 
799

Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje dodatkowe powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa. Zgodnie z nomenklaturą zaliczane są do grupy substancji konserwujących. Jednak ich właściwości nie ograniczają się jedynie do działania utrwalającego.

Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
poniedziałek, 26 Września, 2022 - 09:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Azotan(III) i azotan(V) sodu to substancje dodatkowe powszechnie stosowane w przetwórstwie mięsa. Zaliczane są do grupy substancji konserwujących.
dr hab.
Krzysztof
Dasiewicz
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2022 Festiwal Nauki