Suszenie rozpyłowe i miód w proszku
Numer:
759
Prezentacja na temat suszenia rozpyłowego m.in. charakterystyka metody, zastosowanie w przemyśle spożywczym. Część laboratoryjna – suszenie rozpyłowe miodu i określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku – aktywność wody, sypkość, gęstość nasypowa, wykonanie zdjęć mikroskopowych.
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 27 Września, 2022 - 10:00
czwartek, 29 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania:
180 minut
Opis skrócony:
Prezentacja na temat suszenia rozpyłowego. Część laboratoryjna – suszenie rozpyłowe miodu i określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku.
Organizator:
dr inż.
Aleksandra
Jedlińska
dr hab. inż.
Katarzyna
Samborska
mgr inż.
Alicja
Barańska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: