Zakazany owoc dumnie krąży mi nad głową, czyli spacer w sadzie
Numer:
213
Jesień to pora, kiedy piękno, zapachy i smaki zbierają się w jednym miejscu. A tym niezwykłym, zmysłowym miejscem jest SAD. Skąd się biorą jabłka i inne owoce, w tym MINIKIWI, jak są produkowane, zbierane i przechowywane wszyscy mogą się dowiedzieć odwiedzając SADY SGGW.
Swoje podwoje przed odwiedzającymi otwierają SADY SGGW. Spacerując z pracownikami Instytutu Nauk Ogrodniczych każdy może się dowiedzieć jaka jest droga owocu na nasz stół. Pracownicy INO uchylą drzwi tajemnych pomieszczeń, w których ... nie ma atmosfery?!... a w zasadzie panuje atmosfera nie-z-tej-ziemi, w której owoce czują się wyśmienicie.
Typ spotkania:
Dziedzina:
Forma:
Termin:
sobota, 17 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania:
120 minut
Opis skrócony:
Skąd się biorą jabłka i inne owoce, w tym minikiwi? Jak są produkowane, zbierane i przechowywane? Wszyscy mogą się dowiedzieć, odwiedzając sady SGGW.
Dodatkowe informacje:
Przewidziano degustację minikiwi
dr inż.
Tomasz
Krupa
dr hab. inż.
Piotr
Latocha
Miejsce spotkania:
ul. Vogla 44
02-990 Warszawa
Wilanów, Sad Doświadczalny SGGW
Ocena:
Komentarze