Zakazany owoc dumnie krąży mi nad głową, czyli spacer w sadzie

Numer: 
213

Jesień to pora, kiedy piękno, zapachy i smaki zbierają się w jednym miejscu. A tym niezwykłym, zmysłowym miejscem jest SAD. Skąd się biorą jabłka i inne owoce, w tym MINIKIWI, jak są produkowane, zbierane i przechowywane wszyscy mogą się dowiedzieć odwiedzając SADY SGGW.

Swoje podwoje przed odwiedzającymi otwierają SADY SGGW. Spacerując z pracownikami Instytutu Nauk Ogrodniczych każdy może się dowiedzieć jaka jest droga owocu na nasz stół. Pracownicy INO uchylą drzwi tajemnych pomieszczeń, w których ... nie ma atmosfery?!... a w zasadzie panuje atmosfera nie-z-tej-ziemi, w której owoce czują się wyśmienicie.

Termin: 
sobota, 17 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania: 
120 minut
Opis skrócony: 
Skąd się biorą jabłka i inne owoce, w tym minikiwi? Jak są produkowane, zbierane i przechowywane? Wszyscy mogą się dowiedzieć, odwiedzając sady SGGW.
Dodatkowe informacje: 
Przewidziano degustację minikiwi
dr inż.
Tomasz
Krupa
dr hab. inż.
Piotr
Latocha
Miejsce spotkania: 
ul. Vogla 44
02-990 Warszawa
Wilanów, Sad Doświadczalny SGGW

Komentarze

Wysłane przez mikostudent_4419 w wt., 2022-09-20 09:49
Bardzo interesujący wykład połączony ze spacerem po pięknym sadzie i degustacją różnych odmian jabłek i mini kiwi. Można sporo się dowiedzieć o uprawie roślin owocowych. Prowadzący byli nie tylko kompetentni, ale także bardzo sympatyczni i życzliwi, co było dodatkowym plusem.

©2022 Festiwal Nauki