Jak powstaje mleko i miód w proszku?
Numer:
621
Zajęcia będą składały się z części wykładowej oraz laboratoryjnej. Część wykładowa będzie obejmowała prezentację na temat pracy naukowca oraz suszenia rozpyłowego - charakterystykę metody i jej zastosowanie w przemyśle spożywczym. W części laboratoryjnej uczniowie sami będą mogli m.in. przygotować roztwór do suszenia, wykonać podstawowe analizy proszków (gęstość nasypowa, zwilżalność, sypkość).
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 26 Września, 2023 - 10:00
czwartek, 28 Września, 2023 - 10:00
Czas trwania:
120 minut
Opis skrócony:
Prezentacja oraz pokaz suszenia rozpyłowego, obejmujący też określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku.
Organizator:
dr inż.
Aleksandra
Jedlińska
mgr inż.
Alicja
Barańska
dr hab. inż.
Katarzyna
Samborska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 166
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: