Warsztat mikrobiologa
Numer:
677
Zwykliśmy myśleć o bakteriach jako zarazkach powodujących choroby, zapominamy natomiast o ich drugim pozytywnym obliczu. Antybiotyki ratujące zdrowie i życie, enzymy w proszkach do prania czy niektóre dodatki do żywności to tylko część możliwości tych małych producentów. Na zajęciach uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z technikami pracy wykorzystywanymi w laboratorium mikrobiologicznym, oraz poznają niektóre mikroorganizmy oraz ich zdolności, umożliwiające wykorzystywanie ich w przemyśle.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
środa, 27 Września, 2023 - 10:00
Czas trwania:
120 minut
Opis skrócony:
Zwykliśmy myśleć o bakteriach jako zarazkach powodujących choroby, zapominamy natomiast o ich pozytywnym obliczu. Na zajęciach skupimy się na możliwościach wykorzystania bakterii w przemyśle.
Organizator:
mgr
Julia
Konarska
mgr
Patrycja
Gomza
mgr
Paula
Rożen
Miejsce spotkania:
ul. Miecznikowa 1
02-096 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: