Wielki świat małych organizmów
Numer:
636
Wstęp teoretyczny dotyczący drobnoustrojów, które żywność produkują i psują. Pokaz wzrostu drobnoustrojów na podłożach oraz w produktach spożywczych. Mikroorganizmy (drożdże, pleśnie i bakterie) oglądane pod mikroskopem we własnoręcznie przygotowanych preparatach.
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
środa, 22 Września, 2021 - 10:00
środa, 22 Września, 2021 - 12:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Wstęp teoretyczny dotyczący drobnoustrojów, które żywność produkują i psują. Wzrost drobnoustrojów na podłożach oraz w produktach spożywczych. Mikroorganizmy oglądane w preparatach pod mikroskopem.
Organizator:
dr hab. inż.
Elżbieta
Hać-Szymańczuk
dr hab. inż.
Marek
Kieliszek
dr inż.
Anna
Kot
mgr inż.
Katarzyna
Pobiega
mgr inż.
Alicja
Napiórkowska
dr inż.
Karolina
Kraśniewska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: