Żywność przyjazna dla środowiska, czyli co jeść, żeby być eko?
Numer:
736
Na lekcji festiwalowej podejmiemy tematy takie jak zrównoważony rozwój, wpływ produkcji żywności na środowisko, ślady środowiskowe oraz jak sposób odżywiania może sprawić, że będziemy bardziej eko.
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 21 Września, 2021 - 11:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Czym jest zrównoważony rozwój i jak wpływa produkcja żywności na środowisko. Co to są ślady środowiskowe oraz jak sposób odżywiania może sprawić, że będziemy bardziej eko?
mgr inż.
Magdalena
Karwacka
mgr inż.
Aleksandra
Matys
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Jeżeli sytuacja epidemiologiczna na to pozwoli zajęcia odbędą się w budynku SGGW (1 piętro), w przeciwnym razie zapraszamy na spotkanie na żywo za pośrednictwem Internetu.
Online
Stacjonarne
Ocena: