Ile znaczy kryształ lodu w lodach spożywczych ? – zobacz lody pod mikroskopem.

Numer: 
663

Lekcja dostarczy informacji na temat struktury lodów spożywczych widzianej pod mikroskopem, a także informacji na temat znaczenia wielkości kryształów lodu w trakcie produkcji i przechowywania lodów spożywczych.

Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
czwartek, 23 Września, 2021 - 10:00
Czas trwania: 
45 minut
Opis skrócony: 
Jak wyglądają lody spożywcze pod mikroskopem? Jakie znaczenie ma wielkość kryształów lodu w trakcie produkcji i przechowywania lodów spożywczych?
dr hab. inż.
Anna
Kamińska-Dwórznicka
mgr inż.
Anna
Kot
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa
Jeżeli sytuacja epidemiologiczna na to pozwoli, lekcja odbędzie się w budynku SGGW (piętro 1), w przeciwnym razie zapraszamy na spotkanie na żywo za pośrednictwem Internetu.
Online
Stacjonarne