Dobre i złe bakterie
Numer:
616
Podczas spotkania opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy "dobre" i "złe" bakterie, zobaczymy, jak można je hodować w laboratorium oraz jak wyglądają pod mikroskopem. Opowiemy, co można zrobić, aby ustrzec się przed „złymi” bakteriami. Wykonamy także preparaty z jogurtu oraz wody z ogórków kiszonych, aby poznać naszych sprzymierzeńców.
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
czwartek, 23 Września, 2021 - 09:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Podczas lekcji opowiemy o bezpieczeństwie pracy w laboratorium mikrobiologicznym, poznamy "dobre" i "złe" bakterie, zobaczymy, jak się je hoduje w laboratorium i w jaki sposób można je obserwować.
Organizator:
dr hab.
Lidia
Szulc-Dąbrowska
dr
Justyna
Struzik
Miejsce spotkania:
ul. Ciszewskiego 8
02-776 Warszawa
budynek 23, II piętro
W razie konieczności istnieje możliwość zorganizowania lekcji w wersji on-line.
Stacjonarne
Ocena: