Mikroby w żywności
Numer:
249
Dzieci dowiedzą się o”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.
Przeznaczone dla dzieci od 5 lat, a także młodzieży i osób dorosłych.
Typ spotkania:
Forma:
Termin:
sobota, 24 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania:
360 minut
Opis skrócony:
Co się rusza w żywności, czyli o dobrych i złych mikroorganizmach.
Dodatkowe informacje:
Spotkanie w ramach Weekendu z Kampusem Ochota.
Uczestnicy mogą dołączyć w dowolnym momencie trwania zajęć w godz. 10-16
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Neffe-Skocińska
dr inż.
Barbara
Sionek
dr inż.
Dorota
Zielińska
Miejsce spotkania:
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
Wydział Fizyki UW, główne wejście do budynku z rogu ulic Pasteura i Pogorzelskiego. Więcej informacji na stronie https://festiwal-nauki.fuw.edu.pl/
Ocena: