Mikroby w żywności

Numer: 
249

Dzieci dowiedzą się o”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.

Przeznaczone dla dzieci od 5 lat, a także młodzieży i osób dorosłych.

Typ spotkania: 
Forma: 
Termin: 
sobota, 24 Września, 2022 - 10:00
Czas trwania: 
360 minut
Opis skrócony: 
Co się rusza w żywności, czyli o dobrych i złych mikroorganizmach.
Dodatkowe informacje: 
Spotkanie w ramach Weekendu z Kampusem Ochota. Uczestnicy mogą dołączyć w dowolnym momencie trwania zajęć w godz. 10-16
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Neffe-Skocińska
dr inż.
Barbara
Sionek
dr inż.
Dorota
Zielińska
Miejsce spotkania: 
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
Wydział Fizyki UW, główne wejście do budynku z rogu ulic Pasteura i Pogorzelskiego. Więcej informacji na stronie https://festiwal-nauki.fuw.edu.pl/

©2022 Festiwal Nauki