Katedra Technologii i Oceny Żywności

Typ Tytuł Opis Dziedzina Termin
Lekcja festiwalowa Cukier ukryty w żywności

Warsztat mają na celu przybliżenie uczniom szkół ponadpodstawowych sposoby oceny jakości żywności. Podczas naszych lekcji festiwalowych uczniowie będą brać czynny udział w tzw. teście na daltonizm smakowy (rozpoznawania smaków podstawowych żywności).  W trakcie naszych warsztatów uczniowie będą również degustować serki homogenizowane oraz uczestniczyć w procesie tworzenia nowego aromatu tych produktów w taki sposób, aby był on zbliżony do wskazanego standardowego produktu.  Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w naszych lekcjach festiwalowych!

  • wt., 2024-09-24 10:00
  • wt., 2024-09-24 12:00
  • czw., 2024-09-26 10:00
  • czw., 2024-09-26 12:00
Lekcja festiwalowa Cukier ukryty w żywności

Warsztat mają na celu przybliżenie uczniom szkół ponadpodstawowych sposoby oceny jakości żywności. Podczas naszych lekcji festiwalowych uczniowie będą brać czynny udział w tzw. teście na daltonizm smakowy (rozpoznawania smaków podstawowych żywności).  W trakcie naszych warsztatów uczniowie będą również degustować serki homogenizowane oraz uczestniczyć w procesie tworzenia nowego aromatu tych produktów w taki sposób, aby był on zbliżony do wskazanego standardowego produktu.  Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w naszych lekcjach festiwalowych!

  • wt., 2024-09-24 10:00
  • wt., 2024-09-24 12:00
  • czw., 2024-09-26 10:00
  • czw., 2024-09-26 12:00
Lekcja festiwalowa Cukier ukryty w żywności

Warsztat mają na celu przybliżenie uczniom szkół ponadpodstawowych sposoby oceny jakości żywności. Podczas naszych lekcji festiwalowych uczniowie będą brać czynny udział w tzw. teście na daltonizm smakowy (rozpoznawania smaków podstawowych żywności).  W trakcie naszych warsztatów uczniowie będą również degustować serki homogenizowane oraz uczestniczyć w procesie tworzenia nowego aromatu tych produktów w taki sposób, aby był on zbliżony do wskazanego standardowego produktu.  Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w naszych lekcjach festiwalowych!

  • wt., 2024-09-24 10:00
  • wt., 2024-09-24 12:00
  • czw., 2024-09-26 10:00
  • czw., 2024-09-26 12:00
Lekcja festiwalowa Jak powstają produkty mleczne?

Mleczne czary-mary, czyli jak zamienić mleko w ser. Czy śmietanka i śmietana to to samo? Masło, lody - jak to jest zrobione? Nasi najmłodsi uczestnicy odkryją receptury i sposób otrzymywania ulubionych produktów mleczarskich. Dzieci samodzielnie wykonają wybrany produkt mleczarski i przekonają sie czy jest tak smaczny, jak ten kupiony w sklepie. :)

  • czw., 2024-09-26 10:00
Lekcja festiwalowa Cukier ukryty w żywności

Warsztat mają na celu przybliżenie uczniom szkół ponadpodstawowych sposoby oceny jakości żywności. Podczas naszych lekcji festiwalowych uczniowie będą brać czynny udział w tzw. teście na daltonizm smakowy (rozpoznawania smaków podstawowych żywności).  W trakcie naszych warsztatów uczniowie będą również degustować serki homogenizowane oraz uczestniczyć w procesie tworzenia nowego aromatu tych produktów w taki sposób, aby był on zbliżony do wskazanego standardowego produktu.  Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w naszych lekcjach festiwalowych!

  • wt., 2024-09-24 10:00
  • wt., 2024-09-24 12:00
  • czw., 2024-09-26 10:00
  • czw., 2024-09-26 12:00

©2024 Festiwal Nauki