Czy kolor ma smak? Czyli o posiłkach doznaniowych
Numer:
749
Na odczuwany przez nas smak oddziałuje to co widzimy. Percepcja zapachu i posmaku znajduje się pod dużym wpływem barwy. Podczas wykładu słuchacze zapoznani zostaną z naukowymi podstawami doznań, jakie towarzyszą podczas spożywania posiłków w ściśle określonych warunkach i otoczeniu. Wiedza przekazana zainteresuje każdego konsumenta ale przydatna może być zwłaszcza osobom związanym z branżą gastronomiczną, organizującym i planującym warunki spożywania posiłków.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
wtorek, 24 Września, 2024 - 09:00
poniedziałek, 23 Września, 2024 - 09:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Podczas wykładu uczniowie poznają naukowe podstawy doznań, jakie odczuwamy podczas jedzenia w określonych warunkach i otoczeniu.
Organizator:
dr
Piotr
Dominik
Miejsce spotkania:
ul. Łabiszyńska 25
03-204 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: