Street food – głód ulicy
Numer:
822
Fenomen jedzenia ulicznego nie jest wymysłem naszych czasów i współczesną modą. Wiele kultur w ten sposób od dawien dawna praktykuje nabywanie posiłków i spożywanie właśnie w takiej ulicznej formie. Dziś w tzw. zachodnim świecie coraz częściej posiłki kupuje się w przydrożnych barach i punktach i spożywa na ulicy, zatrzymując się na te okoliczność lub też spożywając posiłek idąc. Food trucki i inne formy dystrybucji żywności stały się znakiem naszych czasów. Jak powszechne jest spożywanie tzw. street foodu i jakie są tradycje tej formuły żywienia, tej wiedzy dostarczy wykład, który zainteresuje przeciętnego konsumenta, jak i organizatora usług gastronomicznych.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
wtorek, 24 Września, 2024 - 11:00
poniedziałek, 23 Września, 2024 - 11:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Jak powszechne jest spożywanie tzw. street foodu i jakie są jego tradycje, tej wiedzy dostarczy wykład, który zainteresuje przeciętnego konsumenta, jak i organizatora usług gastronomicznych.
Organizator:
dr
Piotr
Dominik
Miejsce spotkania:
ul. Łabiszyńska 25
03-204 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: