Mikroby w żywności
Numer:
47
Dzieci dowiedzą się o ”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.
Typ spotkania:
Lokalizacja dnia nauki:
Forma:
Język:
Termin:
sobota, 21 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania:
20 minut
Opis skrócony:
Co się rusza w żywności, czyli o "dobrych" i "złych" mikroorganizmach.
Dodatkowe informacje:
Przeznaczone dla wszystkich od 5 r.ż. Jednorazowo mogą uczestniczyć 1-2 osoby. Impreza będzie powtarzana do godz. 14.
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Kajak-Siemaszko
dr inż.
Elżbieta
Rosiak
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania:
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
gościnnie na Wydziale Fizyki UW
Ocena: