Mikroby w żywności

Numer: 
47

Dzieci dowiedzą się o ”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.

Typ spotkania: 
Forma: 
Język: 
Termin: 
sobota, 21 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania: 
20 minut
Opis skrócony: 
Co się rusza w żywności, czyli o "dobrych" i "złych" mikroorganizmach.
Dodatkowe informacje: 
Przeznaczone dla wszystkich od 5 r.ż. Jednorazowo mogą uczestniczyć 1-2 osoby. Impreza będzie powtarzana do godz. 14.
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Kajak-Siemaszko
dr inż.
Elżbieta
Rosiak
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania: 
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
gościnnie na Wydziale Fizyki UW

©2024 Festiwal Nauki