Czy kolor ma smak? Czyli o posiłkach doznaniowych

Numer: 
764

Na odczuwany przez nas smak oddziałuje to co widzimy. Percepcja zapachu i posmaku znajduje się pod dużym wpływem barwy. Podczas wykładu słuchacze zapoznani zostaną z naukowymi podstawami doznań, jakie towarzyszą podczas spożywania posiłków w ściśle określonych warunkach i otoczeniu. Wiedza przekazana zainteresuje każdego konsumenta ale przydatna może być zwłaszcza osobom związanym z branżą gastronomiczną, organizującym i planującym warunki spożywania posiłków.

Język: 
Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
środa, 24 Września, 2025 - 09:00 do 10:30
Czas trwania: 
do półtorej godziny
Opis skrócony: 
Poznamy naukowe podstawy doznań, jakie odczuwamy podczas jedzenia w określonych warunkach i otoczeniu.
Dodatkowe informacje: 

Istnieje możliwość zmiany terminu lekcji na życzenie szkoły.

dr
Piotr
Dominik
Miejsce spotkania: 
Stacjonarne w szkole

©2025 Festiwal Nauki