Czy kolor ma smak? Czyli o posiłkach doznaniowych
Numer:
764
Na odczuwany przez nas smak oddziałuje to co widzimy. Percepcja zapachu i posmaku znajduje się pod dużym wpływem barwy. Podczas wykładu słuchacze zapoznani zostaną z naukowymi podstawami doznań, jakie towarzyszą podczas spożywania posiłków w ściśle określonych warunkach i otoczeniu. Wiedza przekazana zainteresuje każdego konsumenta ale przydatna może być zwłaszcza osobom związanym z branżą gastronomiczną, organizującym i planującym warunki spożywania posiłków.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
środa, 24 Września, 2025 - 09:00 do 10:30
Czas trwania:
do półtorej godziny
Opis skrócony:
Poznamy naukowe podstawy doznań, jakie odczuwamy podczas jedzenia w określonych warunkach i otoczeniu.
Dodatkowe informacje:
Istnieje możliwość zmiany terminu lekcji na życzenie szkoły.
Organizator:
dr
Piotr
Dominik
Miejsce spotkania:
Stacjonarne w szkole
Ocena:


