Powlekanie żywności

Numer: 
670

Zapoznanie z technologią powlekania żywności. Omówienie materiałów powłokotwórczych, metod powlekania i funkcji jakie pełnią w przemyśle spożywczym. Prezentacja produktów powlekanych i przykłady nowych rozwiązań z zastosowaniem procesu powlekania.

Język: 
Typ szkoły i dziedzina: 
Forma: 
Termin: 
środa, 25 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Zapoznanie z technologią powlekania żywności. Prezentacja produktów powlekanych i przykłady nowych rozwiązań z zastosowaniem procesu powlekania.
Organizator: 
Instytut Nauk o Żywności
dr hab. inż.
Sabina
Galus
mgr inż.
Magdalena
Mikus
mgr inż.
Anna
Pakulska
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-787 Warszawa
Stacjonarne

©2024 Festiwal Nauki