Powlekanie żywności
Numer:
670
Zapoznanie z technologią powlekania żywności. Omówienie materiałów powłokotwórczych, metod powlekania i funkcji jakie pełnią w przemyśle spożywczym. Prezentacja produktów powlekanych i przykłady nowych rozwiązań z zastosowaniem procesu powlekania.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
środa, 25 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Zapoznanie z technologią powlekania żywności. Prezentacja produktów powlekanych i przykłady nowych rozwiązań z zastosowaniem procesu powlekania.
Organizator:
Organizator:
Instytut Nauk o Żywności
dr hab. inż.
Sabina
Galus
mgr inż.
Magdalena
Mikus
mgr inż.
Anna
Pakulska
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-787 Warszawa
Stacjonarne
Ocena: