Preparowanie i etykietowanie owadów
Numer:
746
W trakcie zajęć uczestnicy nabędą wiedzę na temat budowy, preparowania i etykietowania postaci imaginalnych owadów. Samodzielnie spreparują, oznaczą i zaetykietują jeden okaz chrząszcza. W efekcie posiądą umiejętność zakładania i prowadzenia entomologicznych kolekcji naukowych.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
poniedziałek, 23 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Warsztaty dające możliwość poznania entomofauny, uczące preparowania i etykietowania owadów, poszerzające wiedzę na temat świata owadów.
dr hab. inż.
Adam
Byk
prof. dr hab. inż.
Jerzy
Borowski
Tech.
Tomasz
Gazurek
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159
02-787 Warszawa
Budynek nr 34
Stacjonarne
Ocena: