Mikroby w żywności

Numer: 
18

Dzieci dowiedzą się o ”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.

Typ spotkania: 
Forma: 
Dedykowane: 
Język: 
Termin: 
sobota, 27 Września, 2025 - 10:00 do 14:00
Opis skrócony: 
Co się rusza w żywności, czyli o "dobrych" i "złych" mikroorganizmach
Dodatkowe informacje: 

Dla dzieci od 5 lat, a także młodzieży i osób dorosłych. Warsztaty w trybie ciągłym, czas trwania 20 minut.

Zapisy: 
Nie
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Kajak-Siemaszko
dr inż.
Elżbieta
Rosiak
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania: 
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa

gościnnie na Wydziale Fizyki UW, sala 1.01

©2025 Festiwal Nauki