Mikroby w żywności
Numer:
18
Dzieci dowiedzą się o ”dobrych” i „złych” mikrobach w żywności, o ich wpływie na zdrowie małego człowieka. Poznają produkty, w których mogą je spotkać. Zobaczą bakterie pod mikroskopem i na zdjęciach. Będą też rozwiązywać tematyczne konkursy i krzyżówki.
Typ spotkania:
Lokalizacja dnia nauki:
Forma:
Dedykowane:
Język:
Termin:
sobota, 27 Września, 2025 - 10:00 do 14:00
Opis skrócony:
Co się rusza w żywności, czyli o "dobrych" i "złych" mikroorganizmach
Dodatkowe informacje:
Dla dzieci od 5 lat, a także młodzieży i osób dorosłych. Warsztaty w trybie ciągłym, czas trwania 20 minut.
Zapisy:
Nie
dr
Małgorzata
Jałosińska
dr inż.
Katarzyna
Kajak-Siemaszko
dr inż.
Elżbieta
Rosiak
dr inż.
Barbara
Sionek
Miejsce spotkania:
ul. Pasteura 5
02-093 Warszawa
gościnnie na Wydziale Fizyki UW, sala 1.01
Ocena: