Cukier ukryty w żywności
Numer:
787
Warsztat mają na celu przybliżenie uczniom szkół ponadpodstawowych sposoby oceny jakości żywności. Podczas naszych lekcji festiwalowych uczniowie będą brać czynny udział w tzw. teście na daltonizm smakowy (rozpoznawania smaków podstawowych żywności). W trakcie naszych warsztatów uczniowie będą również degustować serki homogenizowane oraz uczestniczyć w procesie tworzenia nowego aromatu tych produktów w taki sposób, aby był on zbliżony do wskazanego standardowego produktu. Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w naszych lekcjach festiwalowych!
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
wtorek, 24 Września, 2024 - 10:00
wtorek, 24 Września, 2024 - 12:00
czwartek, 26 Września, 2024 - 10:00
czwartek, 26 Września, 2024 - 12:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Warsztaty sensoryczne badania żywności, podczas których uczniowie wykonają test na daltonizm smakowy, będą badać zapachy żywności oraz degustować produkty.
Organizator:
Organizator:
Instytut Nauk o Żywności
dr hab. inż.
Dorota
Derewiaka
dr hab.
Małgorzata
Piecyk
dr inż.
Beata
Drużyńska
dr hab.
Ewa
Majewska
mgr inż.
Paulina
Pakosz
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159
02-787 Warszawa
Budynek nr 34, 3 piętro
Stacjonarne
Ocena: