Mięso z probówki: ekscytująca podróż w świat hodowli in vitro
Numer:
754
Wyprodukowane in vitro „mięso” jest interesującą alternatywą dla konsumentów. Po pierwsze jego uzyskiwanie nie wymaga hodowli i zabijania zwierząt, po drugie jest mniej obciążające dla środowiska. Uzyskanie „mięsa z probówki” było możliwe dzięki rozwojowi technik hodowli komórek zwierzęcych, w tym komórek macierzystych w warunkach in vitro. Uczestnicy wykładu będą mieli możliwość zapoznania się z informacjami dotyczącymi metod hodowli komórek, które pozwoliły na uzyskanie „mięsa z probówki”.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Forma:
Termin:
środa, 25 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania:
45 minut
Opis skrócony:
Uczestnicy wykładu będą mieli możliwość zapoznania się z informacjami dotyczącymi metod hodowli komórek, które pozwoliły na uzyskanie „mięsa z probówki”.
Organizator:
prof. ucz. dr hab.
Edyta
Brzóska-Wójtowicz
dr hab.
Iwona
Grabowska
Miejsce spotkania:
ul. I. Miecznikowa 1
02-096 Warszawa
1 piętro
Stacjonarne
Ocena: