Preparowanie i etykietowanie owadów
Numer:
360
W trakcie zajęć uczestnicy nabędą wiedzę na temat budowy, preparowania i etykietowania postaci imaginalnych owadów. Samodzielnie spreparują, oznaczą i zaetykietują jeden okaz chrząszcza. W efekcie posiądą umiejętność zakładania i prowadzenia entomologicznych kolekcji naukowych.
Typ spotkania:
Dziedzina:
Forma:
Dedykowane:
Język:
Termin:
niedziela, 22 Września, 2024 - 14:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Warsztaty dające możliwość poznania entomofauny, uczące preparowania i etykietowania owadów, poszerzające wiedzę na temat świata owadów
prof. dr hab. inż.
Jerzy
Borowski
Tech.
Tomasz
Gazurek
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159
02-776 Warszawa
budynek 34
Ocena: