Białko przyszłości, czyli robaki i pleśń w lunchboxie!
Numer:
131
Czym są alternatywne źródła białka i jakie mają znaczenie w zrównoważonym żywieniu? Jak smakują larwy mącznika i dlaczego białko z grzybów strzępkowych może uratować planetę? Uczestnicy dowiedzą się jaka jest wartość odżywcza białek roślinnych oraz alternatyw białek otrzymywanych z owadów i grzybów, a także poznają "tajemnice" produkcji mięsa hodowanego komórkowo.
Termin:
wtorek, 23 Września, 2025 - 17:00 do 18:00
Opis skrócony:
Kotlet z robaka i gulasz z pleśni?! Wykład o alternatywnych źródłach białka i ich roli w przyszłości żywienia człowieka.
Zapisy:
Nie
dr inż.
Joanna
Rachtan-Janicka
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Nowy kampus SGGW, budynek 32 (zielony), aula 2
Ocena: