Jak powstaje mleko i miód w proszku?

Numer: 
687

Zajęcia będą składały się z części wykładowej oraz laboratoryjnej. Część wykładowa - prezentacja na temat suszenia rozpyłowego m.in.  charakterystyka metody, zastosowanie w przemyśle spożywczym. Część laboratoryjna – suszenie rozpyłowe miodu i określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku – sypkość, gęstość nasypowa, analiza zdjęć mikroskopowych.

Język: 
Typ szkoły i dziedzina: 
Termin: 
wtorek, 23 Września, 2025 - 10:00 do 12:30
Czas trwania: 
ok. 2-3 godzin
Opis skrócony: 
Prezentacja oraz pokaz suszenia rozpyłowego, obejmujący też określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku.
dr hab. inż.
Aleksandra
Jedlińska
dr inż.
Alicja
Barańska-Dołomisiewicz
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne

©2025 Festiwal Nauki