Jak powstaje mleko i miód w proszku?
Numer:
687
Zajęcia będą składały się z części wykładowej oraz laboratoryjnej. Część wykładowa - prezentacja na temat suszenia rozpyłowego m.in. charakterystyka metody, zastosowanie w przemyśle spożywczym. Część laboratoryjna – suszenie rozpyłowe miodu i określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku – sypkość, gęstość nasypowa, analiza zdjęć mikroskopowych.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
wtorek, 23 Września, 2025 - 10:00 do 12:30
Czas trwania:
ok. 2-3 godzin
Opis skrócony:
Prezentacja oraz pokaz suszenia rozpyłowego, obejmujący też określenie podstawowych właściwości otrzymanego proszku.
Organizator:
dr hab. inż.
Aleksandra
Jedlińska
dr inż.
Alicja
Barańska-Dołomisiewicz
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-776 Warszawa
Stacjonarne
Ocena:


