Truskawki dla kosmonautów

Numer: 
635

Podczas tej lekcji dowiecie się jak produkowana jest żywność dla kosmonautów, jakie są zalety takich produktów i spróbujecie jak smakują "kosmiczne truskawki". Zwiedzając laboratorium poznacie sprzęt wykorzystywany do liofilizacji i zasadę jego działania.

Język: 
Termin: 
środa, 25 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania: 
60 minut
Opis skrócony: 
Podczas tej lekcji dowiecie się jak produkowana jest żywność dla kosmonautów, jakie są zalety takich produktów i spróbujecie jak smakują "kosmiczne truskawki".
Organizator: 
Instytut Nauk o Żywności
dr hab. inż.
Agnieszka
Ciurzyńska
dr hab. inż.
Karolina
Szulc
Miejsce spotkania: 
ul. Nowoursynowska 159c
02-787 Warszawa
Budynek 32, 1 piętro
Stacjonarne

©2024 Festiwal Nauki