Truskawki dla kosmonautów
Numer:
635
Podczas tej lekcji dowiecie się jak produkowana jest żywność dla kosmonautów, jakie są zalety takich produktów i spróbujecie jak smakują "kosmiczne truskawki". Zwiedzając laboratorium poznacie sprzęt wykorzystywany do liofilizacji i zasadę jego działania.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
środa, 25 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania:
60 minut
Opis skrócony:
Podczas tej lekcji dowiecie się jak produkowana jest żywność dla kosmonautów, jakie są zalety takich produktów i spróbujecie jak smakują "kosmiczne truskawki".
Organizator:
Organizator:
Instytut Nauk o Żywności
dr hab. inż.
Agnieszka
Ciurzyńska
dr hab. inż.
Karolina
Szulc
Miejsce spotkania:
ul. Nowoursynowska 159c
02-787 Warszawa
Budynek 32, 1 piętro
Stacjonarne
Ocena: