Przygody w suszarni owoców i warzyw: Smaki i Tekstury
Numer:
807
Warsztaty edukacyjne połączą naukę o zdrowym odżywianiu z praktycznym doświadczeniem w zakresie technologii suszenia. Uczestnicy będą mieli możliwość poznania procesów suszenia oraz ich wpływu na smak, teksturę i aromat przetwarzanych produktów. Zajęcia rozpoczną się od wprowadzenia teoretycznego, po którym nastąpi zwiedzanie hali wyposażonej w specjalistyczne urządzenia suszarnicze. Część praktyczna obejmie warsztaty, na których uczestnicy poznają techniki przetwarzania produktów. Podczas sesji degustacyjnej uczestnicy będą brali udział w ocenie sensorycznej. Każdy uczestnik otrzyma próbki suszonych owoców lub warzyw a także arkusze oceny, na których oszacują swoje wrażenia smakowe i wizualne ocenianych próbek.
Język:
Typ szkoły i dziedzina:
Termin:
czwartek, 26 Września, 2024 - 10:00
Czas trwania:
90 minut
Opis skrócony:
Warsztaty edukacyjne połączą naukę o zdrowym odżywianiu z praktycznym doświadczeniem w zakresie technologii suszenia. Uczestnicy będą mieli możliwość poznania procesów suszenia oraz ich wpływu na smak
Organizator:
Organizator:
Instytut Nauk o Żywności
mgr inż.
Małgorzata
Chobot
prof. dr hab. inż.
Hanna
Kowalska
Miejsce spotkania:
Nowoursynowska 159c
02-787 Warszawa
budynek 32, 1 piętro, Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji
Stacjonarne
Ocena: